• بیایید شاگرد مکتب این معلم بزرگ گردیم مردم مسلمان افغانستان از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران تجلیل کردند 21 دلو 1389هـ.ش، کابل- افغانستان
روز پنجشنبه 21 دلو به منظور گرامی داشت از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، محفل باشکوهی در حسینیه خاتم الانبیاء (ع) برگزار گردید. در این گرد همایی اقشار مختلف از مردم کابل شرکت نمودند، مراسم با تلاوت آیات از قرآن عظیم الشان آغاز سپس آقای سید عیسی حسینی مزاری رئیس صدای خبرگزاری افغان سخنرانی نمود، آقای مزاری گفت: منافع دینی و ملی ما ایجاب می کند که در رابطه با برقراری ارتباط و شدت بخشیدن به این ارتباط با جمهوری اسلامی ایران مصر باشیم. امروز دشمنان ما که تلاش دارند بین مردم افغانستان و جمهوری اسلامی ایران جو ایجاد کنند و تلاش می کنند که ایجاد بدبینی کنند، اهداف استعماری و استکباری دارند، اینها تلاش می کنند که مردم افغانستان را از جمهوری اسلامی ایران جدا کنند.
آقای ناصر جهانشاهی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که یکی از سخنرانان این محفل بود گفت: غربی هایی که به افغانستان آمده اند، اگر واقعاً دلسوز مسلمان ها هستند، چرا در مقابل ظلم به ملت فلسطین خاموش اند، چطور ملت غزه را تکه تکه می کنند اما به ملت افغانستان کمک می کنند.
خواهران و برادران گرامی ما و شما باید در کنار هم باشیم و به گفته ی امام خمینی (ره) باید امت اسلامی شویم. ما باید دوستی و محبت را نهادینه کنیم، ما باید به همدیگر برسیم و ما لایق هستیم که کنار هم باشیم، زندگی خوب برای خود و آینده فرزندان مان داشته باشیم و بتوانیم جامعه خود را به سمت کمال و سعادت هدایت کنیم.
آقای مولوی محمد مختار مفلح رهبر نهضت اسلامی افغانستان و رئیس شورای فرهنگی حامیان قدس شریف که یکی از سخنرانان این محفل بود گفت: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را تعریف کنیم بهترین تعریف آن از سخنان حضرت امام خمینی(ره) استنباط می شود که می گوید: انقلاب اسلامی انفجار نور بود و بااین حال هیچ کس نمی تواند انقلاب اسلامی ایران را بیشتر از ازآن تعریف نماید.
متن کامل سخنرانی آقای مولوی محمد مختار مفلح رهبر نهضت اسلامی افغانستان و رئیس شورای فرهنگی حامیان قدس شریف به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحيم
مهمانان عالقيدر و حضار نهايت محترم!
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
درآغاز میخواهم پیام ملت مسلمان افغانستان را به ملت مسلمان ایران با پیام استاد خلیل الله خلیلی آغاز کنم
به پيشگاه تو اي ملت خجسته سلام
ز ملتي كه شده صبح و روشنش چون شام
سلام ملت همدرد و همدل و هم كيش
شريك شادي و انباز محنت و آلام
دو شاخه اي كه برآورده سر ز يك گلشن
دو بازوي كه بود متصل به يك اندام
دو تن و ليك به يك قبله روي دل كرده
دو صف و ليك به يك خانه بسته اند احرام
با درود بر پيامبر بزرگوار اسلام،یاران، اصحاب، اهل بيت و پيروان راستين او و درود بر روان پاك امام و شهداي راه آزادي، مي خواهم از اين تربيون و از آدرس نهضت اسلامي افغانستان و شوراي فرهنگي حاميان قدس شريف، سي ودومين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي ايران (دهة فجر) را به همه ملت هاي آزاديخواه جهان مباركباد بگويم.
حضار گرامي!
ايران اسلامی همان طوري كه مركز فرهنگ ها و تمدن هاي باعظمتي در طول تاريخ بوده است، شاهد ظلم، بيداد و خودكامگي هاي شاهان و امپراطوران مستبد نيز بوده است از این رو در سلسله تلاشهای فرهنگی و سیاسی امریکا در ایران در سال 1333 حکومت داکتر مصدق که شکل ملی داشت توسط یک کودتای نظامی کنار زده شد و رضا شاه پهلوی آخرین مهره شاهنشاهی در ایران جانشین وی گردید، رژیم ستم شاهی به عنوان حاکم جدید ایران دست دوستی با آمریکا را فشار داد و شیوه سرمایه داری و فرهنگ غربی را یگانه راه رسیدن به ترقی و تمدن دانست شاه کوشید همه چیز را آمریکایی سازد روزنامه ها، رادیو تلویزیون، و ... همه در خدمت آمریکا قرار گرفت. شاه فرهنگ ناب و اصیل ایران زمین را فرهنگ فرسوده و تاریخ سپری شده خواند این امر سبب شد که تاثیر فرهنگ آمریکایی تا حدی برسد که از طرف طرفداران نظام استبداد مظاهره کنندگان شعار های چرا ساقهای قشنگ خود را بپوشانیم را با خود حمل بکنند آهسته آهسته سخن به جای رسید که لانه جاسوسی آمریکا در سرزمین پاک ایران جا داده شود و پایگاه های نظامی این کشور در ایران مستقر گردید آیت الله خمینی(ره) وقتی مقاصد شوم و اسلام دشمنانه آمریکا را دریافت آنرا شیطان بزرگ نامید و برای درهم کوبیدن این شیطان بزرگ برنامه مشخص، دقیق و حسابی طرح ریزی نمود. گرچه شاه بسیار کوشید که امام را زندانی و تبعید نمایید اما آن وقت دیگر برای امریکا و شاه دیر شده بود چرا که سخنان امام اندیشه و تفکر وی چنان در رگ، پوست، گوشت و استخوان مردم نفوذ کرده بود که در و دیوار ایران زمین امام امام می گفت. مدرسه امام نیز مانند ماشین خودکاری شب و روز را نمی شناخت و در تلاش ساختن یک نیروی فلزی استوار بر خط وی بود. این همه سبب شد که سر انجام مردم علیه شاه قیام کردند و در پی ده روز که همین دهه فجر است حکومت رضا شاه توسط مردم از پا در آمد و انقلاب اسلامی به رهبری یکی از بزرگ مردان تاریخ آیت الله العظمی خمینی(ره) به پیروزی رسید و نام نماد فضيلت و الگوي مردانگي خميني عزيز در سرزمین ایران قد برافراشت و با سر دادن شعار آزادگي، آواي مقدس موسيقي حيات را در رگهاي سرشار از انجماد تهي دستان جاري ساخت و مستضعفان را آموزگاري گشت كه از آتش پشت شلاق خورده ستمكشان راه به لرزه انداختن پشت ستمگر را آموخت و مردي از تبار هابيل و از خاندان پیغمبر(ص) آمد و گفت:
باز آمدم چون عيد نو تا قفل زندان بشكنم
اين چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشكنم
از شاه بي آغاز من پران شدم چون باز من
تا جغد طوطي خوار را در دیر ويران بشكنم
ز آغاز عهدي كرده ام تا جان فداي شه كنم
بشكسته بادا پشت جان گر عهد پيمان بشكنم
او كي بود آيا از كجا ناآبادي به دينسو رخت بر كشيده بود؟ آن سينه جوشان از عشق خميره آزادي چه كسي را به قوام مي آورد آن شانه هاي پهن از بار كدام مسؤوليت سترگي قدم هاي او را مي آزرد و هيبت مي بخشيد؟
سروران عزیز! شناخت ابعاد متراکم شخصیت جامع الاطرافی چون امام خمینی(ره) و احاطه کردن به حدود گسترده جولانگاه معنوی آن خالی از صعوبت نخواهد بود آیینه داری تاریخ او را بضاعتی می باید که از تجربه های انسانی و عرفانی او فراهم آمده باشد بینش هر فرد نسبت به او زمانی درست از آب در خواهد آمد که دست کم احساس خمینی گونه ای نسبت به اوضاع و احوال در او شکل گرفته باشد.
شاید از لحاظ تاریخی به معنی ثبت و قایع و حوادث چیز های گفته شده و یا بگویند اما او که در چار چوب یک تفسیر آکادمیک نمی گنجد به هر پیمانه که بگوییم باز هم کم گفته ایم و این از روی بینش و بصیرت است نه به اساس عاطفه شاعرانه شگفت آور نیست که بگوییم که در راه شناخت او نه تنها دشمنانش که دوستانش نیز در نیمه راه اند و هنوز او را باید بیشتر تفسیر نمود و بهتر راه به اندرون رازهای نگفته اش برد او را نه به حیث یک موجود متافیزیکی بلکه به گونه نمادیک انسان کامل و کاملا انسان به بررسی گرفت او که عصاره بود از عصیان در برابر زور و تزویر و تبلوری بود از خواست مستضعفان و مستمندان جا دارد که همه جهانیان از او تفسیر بکنند! و بکنند! و از او بگویند و بگویند بیایید شاگرد مکتب این معلم بزرگ گردیم االفبای یکتا پرستی اورا در زیر چلچراغ معرفت به مشق گیریم آموزه های قلدرستیز او را روز سینه خویش ماندگار سازیم با او سبک بار به قله ها بر شویم و به نجواهای ملکوتی او گوش دهیم بگذارید عزیزان تا با اینگونه گردهمایی ها بیشتر در راه او به شناخت کافی دست یابیم به پویش راه او دلگرم شویم نسل های کنونی و آینده را راه خمینی آموزیم راه یکتا پرستی، راه آزادگی، راه جهاد، را ه راستکاری، راه ایثار، راه استکبار ستیزی و بالاخره را ه شهادت در راه خدا.
بايد ابعاد شخصيتي امام را از زواياي مختلف به كنكاش گرفت و ناگفته هاي ديگري را بيان داشت، تا الگويي گردد براي نسل هاي ديگر و آناني كه در راه حق و عدالت و بر پايي نظام اسلامي در سرزمين خدا مبارزه مي كنند.
مهمانان گرامي، خواهران و برادران ارجمند!
راستي امام خميني(ره) چه مي خواست كه اين همه شور به پا كرد و با رهبري خردمندانهاي خود انقلاب بزرگي را به پيروزي رسانيد. بلي! امام خميني(ره) دنبال تفکری بنام حكومت اسلامي بود كه در واقع در آن حكومت، حق و عدالت اجرا شود، به ارزش هاي ديني اهميت داده شود، خواست خدا و حاكميت دين خدا در سرزمين خدا اجرا شود، به واجبات عمل و جلو منكرات گرفته شود. پس رهبري بينظير و ايدئولوژیک انقلابي امام، نقش مهمي را در اين امر ايفا كرد. امام خميني تنها به مردم تئوري نمي داد بلكه خودش هم وارد عرصه مبارزه مي شد.
در اين مورد استمپل، يكي از انديشمندان علوم سياسي در كتابي نوشته بود: آيت الله خميني اگر براي رسيدن به هدفش احساس مي كرد لازم است جانش را بدهد يك لحظه هم ترديد نمي كرد. آيت الله خميني علاوه بر اينكه امام نظريه پرداز بود، فرمانده انقلاب هم بود. فرماندهي كه در فراز و فرودها شخصاً به ميدان مي آمد و آنچه در ذهنش بود به واقعيت تبديل مي كرد. اگر در نجف اشرف كتاب حكومت اسلامي را نوشت، در 13 - 14 سال بعد عملاً اين حكومت اسلامي را پياده كرد.
حاضرين محترم!
رمز پيروزي امام خميني(ره) در چه بود؟ اگر نگاهي عميق به عملكردهاي امام خميني(ره) بيندازيم مي بينيم كه امام از زاويهاي وارد شد كه آن بحث فرهنگي و بيداري ملت بود. امام معتقد بود كه اگر ملت ها بيدار شوند خودشان حركت مي كنند و اگر حركت كنند، سرنوشت خود را خودشان تعيين مي كنند. از همين رو امام در واقع تأكيدش اين بود كه برويد سراغ ملت ها، ملت ها را بيدار كنيد، سراغ دولت ها نرويد. از این رو خود سراغ توده ها مي رود و مي گويد اگر توده ها را بيدار كنيد اين توده ها حركت مي كنند و رژيم هاي نا اهل را از تخت به زير مي كشند.
نكته ديگر اينكه امام بحث جهاد و شهادت را مطرح كرد، و دیگر اینکه اسوه ها و اسطوره هاي تاريخي را مطرح كرد. به ملت مي گفت شما كه مي گوييد كاش صدر اسلام بود، كاش زمان كربلا بود بدانيد: كل يوم عاشورا و كل ارض كربلاست، همچنان در برابر مزدوران شاه مي فرمايد: من سينه خود را براي سرنيزه هاي شما آماده كردم، ليكن در مقابل زورگويي هاي شما هرگز...
در واقع با اين سخنان شيوا و شور انگيز بود كه توده هاي مليوني ايران را به حركت واداشت و جوقه جوقه به صف حق طلبان و عدالت خواهان كشانيد.
خواهران و برادران ارجمند!
در پايان اگر بخواهيم انقلاب اسلامي را تعريف كنيم بهترين تعريف، سخن زيباي امام خميني(ره) است كه مي گويد: انقلاب اسلامي انفجار نور بود، آري! بدون شك هيچ كس زيباتر از اين نمي تواند انقلاب اسلامي را تعريف كند. اينكه عدهاي درك نمي كنند و در مورد انقلاب اسلامي دچار اشتباه مي شوند، به لحاظ بحران منابع شناخت نسبت به انقلاب است. هر كس از زاويه ديد خود حرفي زده و چون ابعاد و عظمت اين انقلاب را نشناخته اند.
در اخير يكبار ديگر بر روان شهداي گلگون كفن راه آزادي و خاصتاً امام راحل درود مي فرستم و از همه شما که در اين محفل شرکت جسته اید نيز اظهار سپاس و شكران دارم.
با عرض حرمت
مولوي محمد مختار مفلح