• گرفتاری و اعدام رهبران جماعت اسلامی بنگلادش
جماعت اسلامی در ۱۹۴۱م یعنی شش سال پیش از استقلال پاکستان به پیشگامی مولانا ابوالاعلی مودودی و با همراهی بیش از هفتاد تن از علمای مسلمان شبه قاره در شهر لاهور در ایالت پنجاب هند تأسیس شد.
از همان هنگام تاسیس جماعت اسلامی، ابوالاعلی مودودی به امیرآن برگزیده شد و به جز دوره هایی کوتاه تا سال ۱۹۷۲م در این مقام باقی ماند.
بعد از تشکیل حکومت پاکستان مولانا مودوی به لاهور برگشت و به این ترتیب ما شاهد دو جزب جماعت اسلامی می باشیم . جماعت اسلامی هند ؛ جماعت اسلامی پاکستان بعد از جدایی بنگلادش جماعت اسلامی بنگلادش نیز کار خویش را به طور جداگانه آغاز نمود هدف جماعت اسلامی «اقامه دین» یا تأسیس حكومت الهی در سراسر جهان است.
مقصود از اقامه دین، اجرای تمام دستورهای دین است.
جماعت بر آن است كه همه دستورهای اسلام ضروریاند و هر مؤمنی باید در زندگی فردی و اجتماعی خود این دستورها را اجرا كند. از دید جماعت، اهل ایمان باید اجزایی را كه اجرای آنها جز با قیام و تلاش اجتماعی ممكن نیست، با كمك یكدیگر، در قالب جماعت، عملی سازند. طبق دستور جماعت اسلامی، جماعت برای نیل به اهداف خود، از طریق تبلیغ و تلقین افكارش مردم را به سوی اصلاح سوق میدهد و برای رسیدن به مقصد از هیچ برنامه پنهانی استفاده نمیكند، بلكه همه فعالیتهای خود را آشكارا به مردم ابلاغ میكند .
جماعت اسلامی بنگلادش :
این حزب در آغاز شاخه جماعت اسلامی پاكستان در پاكستان شرقی بود و پس از استقلال پاكستان شرقی و شكل گیری كشور بنگلادش، مهمترین و بزرگ ترین حزب اسلامی بنگلادش به شمار میآید.
در / 1969، غلاماعظم، یكیاز رهبرانجماعت اسلامی، بهامیر بخش شرقی پاكستان(بنگلادش) برگزیده شد. والی سال 2000 به حیث امیر جماعت اسلامی بنگلادش را به عهده داشت و بسیاری وی را رهبر معنوی آن میدانند.
جماعت اسلامی در بنگلادش مناسبات كاملاً نزدیكی با جماعت اسلامی پاكستان دارد و به دنبال ایجاد دولتی اسلامی در بنگلادش و خواهان اجرای شریعت اسلامی است.
جماعت در دوران جنگ سرد، نگرش ضد كمونیستی داشت اما پس از سقوط مجیب الرحمان، جماعت اسلامی به صورت حزبی قانونی در بنگلادش در آمده است.
این حزب در بنگلادش از حمایت كشاورزان مرفه و طبقه متوسط پایین شهرنشین برخوردار است.
تشکیل بنگلادش و عمکرد جماعت اسلامی بنگلادش :
پس از تقسیم شبه قارة هند در 1326ش / 1947 و تشکیل کشور پاکستان، ناحیۀ بنگال به دو بخش تقسیم شد:
بنگال غربی که به عنوان ایالت جزو هند شد؛ و بنگال شرقی که به نام پاکستان شرقی ، یکی از پنج ایالت پاکستان بود .
خاک هند، میان پاکستان شرقی و چهار ایالت دیگر پاکستان فاصله می انداخت.
مردم پاکستان شرقی بجز دین مشترک (اسلام) در سایر زمینه ها، بویژه زبان ، با مردم بخش غربی پاکستان تفاوت داشتند و با وجود آنکه بیش از نیمی از جمعیت پاکستان در بخش شرقی زندگی می کردند تنهایک چهارم بودجه صرف آنها می شد.
حزب عوامی لیگ ، حزب برجستة پاکستان شرقی ، به رهبری شیخ مجیب الرحمان درخواست خودمختاری بخش شرقی را مطرح کرد.
در انتخابات عمومی /1970، این حزب اکثریت کرسیهای مجمع ملی پاکستان را کسب و شیخ مجیب را به نخست وزیری انتخاب کرد در 1972 شیخ مجیب نخست وزیر بنگلادش شد.
براساس قانون اساسی موقت ، بنگلادش کشوری مستقل با حکومت سکولار و نظام دموکراسی پارلمانی اعلام شد. در / 1974 این کشور به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. در نتیجهء این جنگ پاکستان شرقی از پاکستان غربی جدا شد و به تاسیس بنگلادش انجامید.
حزب جماعت اسلامی در جریان این جنگ 9 ماهه همدست اردوی پاکستان بود. پس از آنکه هند به کمک نیروهای بنگلادش شتافت، نیروهای اردوی پاکستان تسلیم شدند و جنگ بتاریخ شانزدهء دیسمبر 1971 خاتمه یافت.
جماعت اسلامی بنگلادش و حکومت های وقت :
بعد از رسمیت بنگلادش از جانب ملل متحد وکشورهای دیگر حکومت بنگلادش به کار خود ادامه داده وهمیشه مانع دین خواهانه ای جماعت اسلامی بود و از جانب هم کشورهای استعمار گر در پی ان بودند تا مشکلات در کشورها جریان داشته باشند و اینها بتوانند به ساده گی منافع شان را به دست بیاورند به همین اساس چون جماعت اسلامی تنظیم منظم وقوی در آن جا بود و باید اولتر ازهمه بالایش ضربه وارد شود تا دیگران نتوانند مشکل ساز باشند بنا همیشه کوشیند تا جلو همه حرکاتهای صلحجویانه این حزب را سد نمودند حتی در انتخابات عمومی (۲۰۰۱) ۱۸ کرسی از ۳۰۰ کرسی مجلس را کسب کرد و به خاطر نقشش در تشکیل اتحاد چهارحزبی که برندهٔ انتخابات شد, ۲ وزیر را معرفی کرد.
تقویه سکولیرزم در بنگلادش :
حکومت های وقت همیشه کوشیده است تا علیه اسلام به نوع مخالفت نموده وبه همین ترتیب ما شاهد سنخنان و عمل کرد تسنیمه نسرین بودیم که با فشار اسلام گرایان واقع گردید اما مخالفت دولت شیخ حسینه با تصویب قوانین برخورد با توهین کنندگان به مقدسات اسلامی بویزه پیامبر گرامی اسلام نیز در همین راستا صورت گرفت . وفشارها بر اسلام گرایان از سوی دولت بنگلادش زمانی تشدید شد که تعدادی از وبلاگ نویسان این کشور مطالبی علیه اسلام و پیامبر اکرم (ص) منتشر کردند.
در سال ۲۰۱۰ شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش دادگاه جنایات جنگی را پایه گذاشت تا به پرونده افراد متهم به همکاری با ارتش پاکستان در زمان جنگ استقلال بنگلادش رسیدگی کند. در این دادگاه ۹ نفر از رهبران جماعت اسلامی و دو نفر از اعضای حزب ملیگرای بنگلادش (BNP) محاکمه شدند.این احزاب دادگاه جرایم جنگی را ناعادلانه خوانده و هدف آن را قلع و قمع اپوزیسیون دانستد.
در پی ان ، اسلام گرایان خواستار تصویب قوانین لازم برای مبارزه با اسلام ستیزی و اعدام توهین کنندگان به اسلام شدند اما دولت همچنان در برابر خواسته های آنان مقاومت نمود . تا بلاخره دولت از راه های دیگر پیش امد و علیه بزرگترین حزب منظم و پاسدار ارزشهای اسلامی ( جماعت اسلامی ) فشارهای خویش را وارد نمود . عجیب است که بعد از مدت ها پرونده های گزشته باز می شود و علیه اسلامگرایان دعوا صورت می گیرد مردم ميگويند دولت بنگلادش با محاکمه رهبران حزب جماعت اسلامي به اتهام دست داشتن در قضایای که بيش از ۴۰ سال پيش رخ دادند، براي ايجاد رعب و وحشت در ميان هواداران اين حزب تلاش ميکند.
گرفتاری و اعدام رهبران جماعت اسلامی بنگلادش:
حکومت سیکولر بنگلادش پروفیسورغلام اعظم، رهبر سابق حزب جماعت اسلامی را طراح و معمار قتل عام و تجاوز بالای مردم از سوی ملیشه هایی توصیف می کنند که علیه استقلال بنگلادش جنگیده اند. وبلاخره غلام اعظم از سوی محکمهء در بنگلادش به 90 سال زندان محکوم می شود .همچنان علی احسن محمد مجاهد” رهبر بانفوذ جماعت اسلامی را نیز به جرم جنایت جنگی در زمان جنگ استقلال این کشور محکوم به اعلام میکنند. این احکام قضایی واکنش تند هواداران جماعت اسلامی را در پی داشت و دهها نفر در درگیری ها کشته شدند. همچنان شهادت عبدالقادر ملا، از رهبران جماعت اسلامی بنگلادش اعدام شد اونیز به اتهام ایفای نقش در جنایات صورت گرفته در جنگ استقلال این کشور متهم شده بود.اما عبدالقادر ملا همه اتهامهای وارده را رد میکرد. واینک مولانا مطیع الرحمن نظامی امیر جماعت اسلامی بنگلادیش را به اعدام محکوم کردند وی در اخرین صحبت اش چنین گفت “ساعاتی بعد به ملاقات پروردگارم میروم ولی به این فکرم که این امت دو میلیاردی برای سکوت شان در برابر این همه ظلم، در مقابل پروردگار چی جواب خواهند داد حزب جماعت اسلامی و حزب ملی بنگلادش نیز دولت کنونی را به “انتقامجویی سیاسی” متهم کرده اند و براین اعتقادند که دولت سکولار بنگلادش با پرونده سازی برضد رهبران این جماعت درصدد تضعیف ان است.این گروه براین اعتقاد است که احزاب سکولار به طور کلی خط تضعیف حرکتهای اسلامی را دنبال می کنند و نمی خواهند گروههای اسلام گرا در بنگلادش فعالیت کنند.
عبدالظاهر حمیدی